به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشجویی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بیش از یک دهه از تفکیک دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاه تهران میگذرد و این جدایی باعث شد که دانشگاه علوم پزشکی تهران استقلال سازمانی پیدا کرده و ساختار مدیریتی خود را به شکل جداگانه توسعه دهد. در همین راستا، نهادها و تشکلهای دانشجویی که قبلاً به صورت مشترک تحت پوشش هر دو دانشگاه فعالیت میکردند، به نهادهای مستقل تبدیل شده و هرکدام به طور جداگانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران تأسیس شدند.
اما انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، برخلاف سایرین، به این تفکیک تمکین نکرد و در طی این سالها با مماشات دولتهای مختلف همچنان به فعالیت خود در هر دو دانشگاه با شورای مرکزی مشترک ادامه داد. سال گذشته، دانشگاه علوم پزشکی تهران با غیرقانونی خواندن فعالیت همزمان این انجمن در دو دانشگاه، درخواست کرد که این انجمن نیز مانند سایر نهادها به طور مستقل در هر دانشگاه فعالیت کند.
این پیشنهاد توسط هیأت نظارت بر تشکلهای دانشگاه علوم پزشکی تهران تأیید شد و در نهایت به تصویب هیأت مرکزی نظارت بر تشکلهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید. در نتیجه، به این تشکل مهلت داده شد که با تدوین اساسنامه جدید، فرایند تفکیک در دانشگاه علوم پزشکی را اجرایی کند.
با این وجود، انجمن از اجرای این تصمیم خودداری کرد. در پی تغییر دولت و به دستور ظفرقندی وزیر بهداشت و حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، انتخابات شورای مرکزی این انجمن بار دیگر به صورت مشترک و بدون تفکیک برگزار شد و شورای مرکزی جدیدی شکل گرفت. این تصمیم بیشتر به عنوان حرکتی سیاسی تلقی میشود و برخلاف مصوبات پیشین هیأت نظارت سه نفره و هیأت مرکزی نظارت بر تشکلهای وزارت بهداشت اتخاذ شده و همچنین با ماده ۲ آییننامه تشکلهای اسلامی دانشجویان که در جلسه ۴۴۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، مغایرت دارد. در این ماده، بهصراحت محدوده فعالیت هر تشکل صرفاً برای دانشگاه مربوطه تعیین شده است.
به نظر میرسد بیش از آنکه این تشکل به فکر ایجاد انجمنی مستقل و غیروابسته به سایر دانشگاهها در دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد به خاطر ضعف در تشکیلات و سازماندهی شورای مرکزی مستقل در دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به قانون شکنی با حمایت سیاسی مسئولین کرده و مطالبات دانشجویان هردو دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران را فدای اهداف سیاسی و ضعفهای تشکیلاتی خود میکنند. باوجود اینکه به این تشکل مهلت داده شد که با تدوین اساسنامه جدید، فرایند تفکیک در دانشگاه علوم پزشکی تهران را اجرایی کند به نظر میرسد به جزء اهداف سیاسی مهمترین وجه اجتناب از این کار ضعف تشکیلاتی در این انجمن باشد. با این حال نمیتوان گفت که باوجود حمایتهای سیاسی معاون فرهنگی جدید وزارت بهداشت به این زودیها شاهد ایجاد انجمنی با استقلال سازمانی و بدون وابستگی و سیاسی کاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران باشیم چیزی که میتواند حداقلترین خواسته دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد.
***در تصویر بالا نامه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خطاب به سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران را میبنید که در حمایت از رویه نادرست سابق، درخواست به از سرگیری انتخابات به سیاق گذشته کرده است.